Een roos moet in het klimaat waarin wij kweken ongeveer twee maanden groeien voor hij klaar is om geoogst te worden en een gemiddelde rozenplant gaat zo’n 5 jaar mee. Dit is echter voor een groot deel afhankelijk van het soort roos. Het begint voor ons dus al bij de selectie van het soort dat we willen kweken. Alleen zo kunnen wij een goede levensduur garanderen voor de rozen die uit onze kas komen.

Vanwege de ligging van onze kwekerij, op 2100 meter boven zeeniveau, heerst er een koel klimaat. Dit zorgt ervoor dat de rozen langzamer groeien en daardoor van sterkere en betere kwaliteit worden. Het klimaat bevordert dus het vaasleven van onze rozen. Natuurlijk dienen alle omstandigheden optimaal te zijn gedurende de groei van de roos. Door middel van speciale foliekassen, slimme ventilatie, ingenieuze irrigatie en effectieve bestrijding van ziektes dragen we positief bij aan deze omstandigheden. Lees hier meer over op de pagina over duurzaam kweken.

Wij oogsten 4 keer per dag, 365 dagen per jaar. Door rozen direct na het oogsten in het water te zetten verslappen ze niet. De opname van water zorgt er namelijk voor dat ze op spanning komen. Om te voorkomen dat de vaten verstopt raken en daarmee het vaasleven verkort wordt dient het water schoon te zijn. We gebruiken daarom altijd zuiver bronwater, hebben geen ontsmettingsstoffen nodig en sparen zo tevens het milieu.

Kamagra

Kamagra 100mg är en potent behandling för erektil dysfunktion STI att intas. kamagra effekt är en typ av generisk Viagra. En tablett innehåller 100 mg Sildenafil. Kamagra 100 ska tas oralt från en halvtimme till en timme före samlag.

Om de rozen zo vers mogelijk op de plek van bestemming te krijgen koelen we ze vanaf het moment dat ze gebost zijn tot de aankomst bij de klant. We voorkomen onnodige temperatuurschommelingen door deze koelketen continu in stand te houden. Een schommelende temperatuur zorgt namelijk voor condensvorming waardoor botrytis, ofwel schimmel kan ontstaan. Na het oogsten blijven de rozen een hele nacht in de koeling om zo goed gekoeld op transport te gaan.

Onze rozen zijn een dag na oogsten altijd al onderweg naar hun bestemming. We verpakken ze in kartonnen dozen en brengen ze met gekoelde wagens naar het vliegveld, 70 kilometer verderop. De koelcellen van Ethiopian Airlines houden de rozen op de goede temperatuur tot ze het vliegtuig in mogen. Daarna worden de rozen naar het land van bestemming gevlogen. Na een inklaring bij de douane op het vliegveld volgt de rit naar de betreffende klant of naar ons eigen bedrijf in Venlo.

Tijdens het uitpakken van de rozen die naar Venlo zijn gekomen wordt gecontroleerd op beschadigingen en afwijkingen. De rozen krijgen een verkoopverpakking en we snijden een klein stukje van de onderkant van de steel af. Dit bevordert de wateropname en dus ook het vaasleven. Tijdens het transport verliezen rozen veel vocht, we zetten ze daarom op water aangevuld met snijbloemenvoedsel. Zo nemen ze snel veel voedingsrijk water op komen ze weer mooi op spanning en blijven ze langer mooi in de vaas.

De rozen kunnen een hele nacht bijkomen van de reis in een koelcel. De volgende dag zijn ze klaar voor de verkoop. Om erachter te komen hoelang mensen kunnen genieten van onze rozen voeren we regelmatig uitbloeitesten uit. Zulke testen zijn vooral belangrijk in periodes van regen. Door de hoge luchtvochtigheid is de kans op botrytis namelijk hoger. Wij doen er alles aan om te zorgen dat er alleen toprozen in de vaas bij de klant terechtkomen. Met de juiste zorg genieten zij minimaal een week van onze prachtige rozen.