Noord-Limburgse roots, geworteld met bloemen in Ethiopië

Van oorsprong is Linssen Roses een agrarisch familiebedrijf uit het dorpje Hout-Blerick, horend bij de gemeente Venlo, dat zich richtte op het verbouwen van groenten. Aan het einde van de vorige eeuw (1989) werd de overstap naar bloemen gemaakt; de snijrozen vervingen de tomaten en sla.

De rode Madelon en gele Frisco waren de eerste rozen. Ook toen was het bedrijf nog enkel gevestigd in het Noord-Limburgse dorpje nabij Venlo. Tot het jaar 2000 is er in Hout-Blerick steeds uitgebreid, daarna werd het vizier op het buitenland gericht.

Van vader op zoon

Peter, Ruud en Hans groeiden op in en met het bedrijf. Van jongs af aan werd er al meegeholpen en al gauw was duidelijk dat die nieuwe generatie op een dag het bedrijf over zou nemen. Na afronding van de studie werkte het drietal al mee in het bedrijf en in 1999 vond de overname plaats. Sindsdien zijn de activiteiten van Linssen Roses continu flink uitgebreid. Ook ‘pap en mam’ dragen nog altijd graag hun steentje bij.

Online apotheek

Viagra werkt in 30 minuten, en het effect is lang, in sommige gevallen kan het 8 uur blijven. Er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen als je niet met ernstige problemen wilt eindigen. Als u allergisch bent voor bepaalde soorten medicijnen https://www.omubi.com/ moet u dat aan uw arts vragen.

De nieuwe wereld

Vanaf 2001 was de wens er om Linssen Roses buiten de Nederlandse grenzen verder uit te breiden. Het Flower Business Park in Naivasha, Kenia werd daarmee onze eerste kweek-locatie in het buitenland. Niet lang daarna mochten we in het plaatsje Addis Alem de eerste Nederlandse rozenkwekerij in Ethiopië opzetten. De letterlijke vertaling van Addis Alem, namelijk ‘nieuwe wereld’, was voor ons heel toepasselijk en bijzonder.

Het bedrijf in Kenia verkochten we in 2008 en vanaf 2010 werd de productie in Nederland geleidelijk afgebouwd. Sinds 2013 telen we enkel nog rozen in Ethiopië. De kwekerij aldaar is door de jaren heen flink uitgebreid en beslaat momenteel 65 hectare.